kierownik działu jakości, pasłęk

opublikowane
lokalizacja
pasłęk, warmińsko-mazurskie
rodzaj pracy
praca stała
aplikuj teraz

szczegóły oferty

opublikowane
pasłęk, warmińsko-mazurskie
liczba wakatów
1
poziom doświadczenia
powyżej 24 miesięcy

rodzaj pracy
praca stała
kategoria
Wytwarzanie, Produkcja
typ umowy
umowa o pracę
wymiar czasu pracy
pełen etat
system pracy
podstawowy

kontakt w randstad

natalia strojczyk+48 601803623
numer referencyjny
/402/10/2019/NS - 61183

opis stanowiska

Najważniejsza są dla Ciebie wysokie standardy i jakość?

Szukasz firmy, dla której te aspekty są również najważniejsze?

Zaaplikuj i porozmawiajmy o ofercie w firmie o najwyższej klasie produktów.

oferujemy

  • możliwość rozwoju zawodowego, w tym udział w szkoleniach zagranicznych oraz w projektach realizowanych we współpracy z  międzynarodowymi oddziałami firmy
  • realny wpływ na kształt wdrażanych w firmie rozwiązań
  • atrakcyjne warunki zatrudnienia
  • samochód służbowy
  • pracę w środowisku międzynarodowym

zadania

  • Odpowiada za proces uwalniania produktów do handlu zgodny z wymaganiami prawnymi i poszczególnych klientów poprzez analizę wyników chemicznych, mikrobiologicznych i organoleptycznych
  • Kierując zespołem ds. jakości, jest współodpowiedzialny za określenie polityki jakości i czuwa nad jej wdrożeniem i utrzymaniem w przedsiębiorstwie.
  • Jest Pełnomocnikiem Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności w firmie
  • Zapewnia utrzymanie i rozwój systemów jakości poprzez wdrażanie zaleceń poaudytowych oraz nowych systemów, procedur i instrukcji.
  • Organizuje przeglądy systemów dla Komitetu Dyrekcyjnego oraz koordynuje pracę zespołu audytorów wewnętrznych (10 osób)
  • Nadzoruje procesy laboratoryjne poprzez kontrolę wykonania planów analiz surowców i produktów gotowych oraz stopnia wykorzystania budżetu
  • Współpracuje z zewnętrznymi organami kontrolnymi, audytorskimi oraz klientami zewnętrznymi w zakresie spełnienia określonych standardów
  • Współtworzy cele jakościowe dla działów produkcji oraz systematycznie monitoruje ich wykonalność
  • Zarządza reklamacjami i niezgodnościami, wdraża działania korygujące oraz zapobiegawcze
  • Wdraża zmiany prawa żywnościowego w przedsiębiorstwie
  • Inwestycje – opiniuje pod kątem jakości i bezpieczeństwa
  • Uczestniczy we wprowadzaniu / uaktualnianiu HACCP
  • Zapewnia systematyczny raporting jakościowy dla Dyrekcji i Kierownictwa podsumowujący jakość produktów
  • Organizuje Flash Dystrybucji i inne degustacje
  • Zapewnia szkolenia całego personelu w zakresie systemów i higieny
  • Zabezpiecza analizy dla działu Badań i Rozwoju
  • Opiniuje aspekty prawno – jakościowe nowych / modyfikowanych produktów dla działu Badań i Rozwoju oraz Marketingu

oczekujemy

  • Technologia żywności, biotechnologia żywności, zarządzenie jakością-mile widziane
  • Doświadczenie na stanowisku kierowniczym
  • Doświadczenie w branży spożywczej
  • Zarządzanie jakością, sensoryka produktów, prawodawstwo żywnościowe, zarządzanie zespołem pracowniczym, zarządzanie projektami, prowadzenie spotkań i zebrań
  • Certyfikat audytora wewnętrznego
  • Język angielski – poziom komunikatywny

Agencja zatrudnienia – nr wpisu 47